Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

BJØRN KROGSTAD 27. April - 28. May 2017 - ARTendal

 

 

 

For å vise noe av dette gjør jeg bruk av masker, portrettbyster og troféhoder. Felles for de fleste av disse rekvisittene er varierende grad av fremmedgjorthet og derav følgende vaklende identitet. For noen kan disse figurative «motivene» virke bisarre, men for meg er de elementer jeg bruker for å oppnå en form for poesi ved hjelp av maleriets formelle virkemidler. Selv om jeg er sterkt engasjert i dette eksistensielle tema, er det allikevel selve maleriet som opptar meg. For meg er hovedsaken det å organisere form, farve, rytme, takt og alle de andre aspekter som inngår som deler i maleriets formale verden. Slik prøver jeg å skape en meningsfylt, om enn gåtefull, visuell kommunikasjonsform.

 

Krogstad (f.1943 i Iveland i Aust-Agder) debuterte på Høstutstillingen i 1967. Første separatutstilling var i Kunstnerforbundet i 1972. Han var en tid medlem av den radikale kunstnergruppen GRAS og var sammen med Øyvind Brune initiativtager til Sørlandsutstillingen. Han var også en av drivkreftene bak etableringen av Galleri Trafo i Asker. Krogstad har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på mange offentlige gruppeutstillinger. I tillegg er han innkjøpt til de fleste større kunstmuseene i landet.

 

 


Vi har gleden av å presentere nye malerier av Bjørn Krogstad. Krogstad arbeider i ulike teknikker og billedspråk, men størstedelen av produksjonen er akryl- og oljemalerier, ofte figurkomposisjoner i udefinerte rom eller drømmeaktige landskap. Identitet og fremmedgjøring kan være stikkord for temaet i bildene på denne utstillingen. De fleste opplever at vi både lar oss forme og at vi aktivt former oss gjennom livet. Dette kan medføre endringer i identitet på godt og vondt og kan gi varierende grad av fremmedgjøring i forhold til prosesser og tilstander.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks