Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

CIRKUSMINNER – Erik Wessel 02. May - 02. Jun 2019 - ARTendal

 

 

 

I utstillingen vier Wessel sirkusdyrene, artistene og arbeiderne oppmerksomhet samtidig som han fanger spenningen, det skremmende og det vakre i teltet med et romantisk og kjærlig blikk. Fotografiene er en poetisk og vemodig fortelling om fremragende artisteri og kroppsbeherskelse, fargerike kostymer og fremfor alt en konsentrasjon og presisjon både fra artistene og fotografen.

 

Erik Wessel (f. 1940) er utdannet billedkunstner ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, Akademiet i Sevilla, Spania og Statens Kunstakademi. Han har deltatt på en rekke utstillinger og har en omfattende pedagogisk virksomhet bak seg, han har undervist arkitekter, landskapsarkitekter, teaterregissører, ballettdansere og billedkunstnere. Han har også arbeidet med lysdesign, møbel-/interiørdesign, utsmykking og videokunst, og har i den forbindelse deltatt på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Han gikk av som professor i 2009. Våren 2018 hadde han separatutstillingen «Lukket rom, åpent landskap» på Bomuldsfabriken Kunsthall.

 

 


Cirkus Arnardo fyller 70 år! Sirkuset ble etablert i 1949 av sirkusartisten og tryllekunstneren Arne ”Arnardo” Lorang Andersen (1912-1995). Med base på Justøya i Lillesand kommune og med årlig premiere i Arendal er Cirkus Arnardo landets eldste turnerende kulturinstitusjon. Siden starten har de spilt 12 000 forestillinger. I anledning jubileet presenterer vi utstillingen CIRKUSMINNER – bilder fra en reise med Cirkus Arnardo/fotografier av Erik Wessel. Høsten 2009 fulgte Wessel Cirkus Arnardo i en uke og fikk muligheten til å komme nært innpå sirkuslivet. Utstillingen åpner torsdag 2. mai kl 18. Åpent fr–sø kl 12–16.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks