Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

HANNE FRIIS 15. June - 30. Jul 2017 - ARTendal

 

 

 

Hanne Friis (f.1972) er utdannet innen skulptur og maleri fra Kunstakademiet i Trondheim (1996), men har siden studietiden arbeidet med tekstile materialer. Friis både viderefører og utfordrer den tekstile tradisjonen gjennom sine taktile, håndverksbaserte, skulpturelle og romlige verk.

 

Friis har gjort seg bemerket i Norge og Sverige de siste årene på blant annet Myke Monumenter (KODE Art Museum, Bergen), Vi lever på en stjerne (Henie Onstad Art Center) Attention: Craft! (Liljevalchs Konsthall, Stockholm), Tusen tråder, (Lillehammer Kunstmuseum) og Skulpturbiennalen 2013, (Vigelandsmuseet, Oslo). Hun har også stått bak signifikante romutsmykninger som for eksempel på Sentralen, Oslo, (Sparebankstiftelsen) og Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet. Nylig ble et av Friis´s monumentale verk Mørke strukturer, innkjøpt til Kunstindustrimuseet i Oslo. Friis er representert med verk i Oslo Kommunes kunstsamling, Statoil, KODE, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim og Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø.

 

Hanne Friis bor og arbeider i Oslo.

 

 


Vi er stolte over å kunne presentere nye arbeider av Hanne Friis i ARTendal. I de siste årene har Friis arbeidet med tekstiler som er farget av plantemateriale som hun selv sanker og bearbeider gjennom langsomme kjemiske prosesser. Etter fargingen former hun verkene for hånd med nål og tråd i en karakteristisk folde-søm. Verkene får et organisk og sanselig uttrykk med påminnelse om natur, ulike naturfenomener eller kropp og indre organer. Som frosset i en bevegelse gir de en fornemmelse av uhemmet vekst, kraft og forvandling. Verkene er laget av tekstiler som er farget av sopp, lav, kjuker og Cochenillelus.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks