Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

HATCH 2014 06. November - 23. Nov 2014 - ARTendal

 

 

Lasse Årikstad, Kristiansand (f.1983). Årikstad jobber primært med maleri, skulptur, installasjon, tegning og collage. Ofte benytter han «readymades» i sine arbeider. Arbeidenes tematikk kretser rundt rekontekstualisering, transformasjon, arkitektur og det stedsspesifikke. Gjenbruk er sentralt i hans praksis. Formale spørsmål om form, farge og materialitet, humor og populærkultur. I utstillingen viser han malerier, collage og skulptur. Årikstad har MA fra Kunsthøgskolen i Bergen (2014) og BA Kunstakademiet i Trondheim.

 

 

Marte Gunnufsen, Lillesand (f.1980) er musiker og billedkunstner og jobber primært med stedsspesifikke prosjekter, performance og installasjon. I verket (W)ho’re Whore? oppsøkte hun sexarbeidere på Vippetangen i Oslo. Her oppfordret hun kvinnene til å illustrere det mannlige kjønnsorgan. Tegningene er blitt en serie på 12. Tittelen er både et ordspill og et spørsmål. I tillegg viser hun to verk der grunnideen er konflikten mellom det jomfruelige og det syndige. Ave Maria I er en lydinstallasjon som består av et kor av 20 love-dolls ikledd originale korkapper. Musikken er Schüberts Ave Maria. Lydbildet består av 12 selvstendige stemmer og klaverakkompagnement, sunget og spilt av Gunnufsen selv. Ave Maria II er en filmatisk iscenesettelse av en poledancer som også beveger seg til Franz Schuberts Ave Maria, men i Jessye Normans versjon for mezzosopran og orgel. Musikken aktiverer her et motsetningsforhold til det eksplisitt erotiske.Gunnufsen har MA i utøvende klaver med spesialisering i samtidsmusikk fra Griegakademiet i Bergen og Norges Musikkhøyskole i Oslo (2009) og BA fra Kunsthøgskolen i Bergen (2014).

 

 


Vi har gleden av å invitere til utstillingen HATCH 2014. Vi presenterer to unge kunstnere, Marte Gunnufsen og Lasse Årikstad, som akkurat er ferdige med sine MA/BA grader på Kunsthøgskolen i Bergen. HATCH er en fast årlig utstilling der vi i samarbeider med Agder kunstsenter og inviterer nyutdannete kunstnere fra Sørlandet til å søke om utstillingsplass. For oss er det viktig å gi de unge plass og utfordringer samt å bidra til en styrking av kunstmiljøet i landsdelen.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks