Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

HATCH 2016 20. October - 06. Nov 2016 - ARTendal

 

 

 

HATCH er en årlig utstilling som arrangeres i samarbeid mellom Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal og Agder kunstsenter i Kristiansand. Formålet er å gi unge, nyutdannede kunstnere med tilhørighet til Agder plass og mulighet til å vise arbeidene sine på hjemmebane. Agder kunstsenter presenterer Ida Aurora Høiklev Ribu, Anne Ødegård, Simon Daniel Tegnander Wenzel, Pål Steinar Gumpen, Ingrid Kristensen Bjørnaali, Ørjan Amundsen og Tomas Kominis Endresen fra Vest-Agder.

 

Selv om fire av de fem kunstnerne i ARTendal viser skulpturelle verk, er det stor variasjon både innen form, materiale og innhold. Fellesnevneren for alle, inkludert videoverket, må sies å være bevegelse eller endring på ett eller flere plan.

 

Mette Birkeland (f. 1987) er fra og bor i Arendal, og hun fullførte sin MA i visuell kunst ved KHIO (Kunsthøyskolen i Oslo) i 2014. Hun jobber med metall, og i prosjektet Sublime Crash tar hun utgangspunkt i panser og skjermer fra forskjellige biler som har vært involvert i ulykker. Gjennom videre forming og overflatebehandling ønsker hun å fortsette materialets fortelling.

 

Olaf Tønnesland Hodne (f. 1990) fra Hodne i Evje og Hornnes kommune fullførte sin BA i medium- og materialbasert kunst ved KHIO i 2016. Han tar utgangspunkt i tre som materiale, og lar det gjennomgå forskjellige prosesser for å se hva som skjer når man prøver å gjøre noe organisk til noe uorganisk.

 

Finn Adrian Jorkjen (f. 1990) fra Arendal gikk ut av Kunstakademiet i Trondheim med BFA i 2015. Han jobber hovedsakelig med videokunst og performance. Han er representert med videoverket “Home” som omhandler tankestrømmer og mat, og vil på åpningen ha en performance som tar utgangspunkt i funnet tekst fra internett.

 

Kachun Lay (f. 1989) er fra Lillesand og fullførte våren 2016 en BA ved KHIO. Han jobber prosessorientert innen skulptur, installasjon og performance. Med den interaktive skulpturen Fairplay II løfter han frem våre personlige forhold til enkeltmenneske og sosiale kretser og balanseforholdet mellom dem.

 

Irene Steinsland (f. 1989) er fra og bor i Lillesand. Hun fullførte sin BA i kunst ved KHIB (Kunsthøgskolen i Bergen) våren 2015. Installasjonen Fra a til b handler om fremdrift og viktigheten av å være sin egen motor, og ved at den er aktiverbar, ønsker Steinsland å bryte barrieren mellom verk og tilskuer.

 

Vi er stolte av å kunne presentere disse unge kunstnerne på hjemmebane.

 

 


Velkommen til åpningen av utstillingen HATCH 2016 torsdag 20. oktober kl 18. Vi presenterer fem unge og lovende kunstnere fra Aust-Agder som alle nylig har fullført sin master-/bachelorgrad i kunst ved en av landets kunstinstitusjoner og som gjennom denne utstillingen bidrar med et friskt pust inn i regionens kunstmiljø. Kunstnerne er Mette Birkeland, Olaf Tønnesland Hodne, Finn Adrian Jorkjen, Kachun Lay og Irene Steinsland. Ifm åpningen blir det performance av Finn Adrian Jorkjen og samtale mellom Irene Ikdal, kunsthistoriker og rådgiver innen visuell kunst i Vest-Agder fylkeskommune, og kunstnerne.

Åpent fredag - søndag kl 12-16.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks