Velkommen!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

HATCH 22. September - 07. Oct 2018 - ARTendal

 

 

 

Markus Garvin (f. 1989) er fra Lillesand og har i vår fullført bachelor i samtidskunst ved Kunstakademiet i Tromsø. Han viser her verket Gambit, som er en interaktiv installasjon/dataspill:

 

På en skjerm projiseres en fugl i et bur, foran skjermen er en pidestall med en knapp. Fuglen kan aldri dø eller rømme og blir mer og mer urolig og bråkete over tid, flakser mere rundt og lyd-effektene endres og forsterkes. Hvis man trykker på knappen på pidestallen kommer det en matbit fra toppen av buret og en tilfredsstillende “plopp” lyd spilles av. Fuglen spiser maten hvis den er sulten og blir rolig igjen. Tematikken for verket er avhengighet, eskapisme og sosiale medier, og min intensjon var å lage en “dopamin-knapp”.

 

Henriette Martinsen (f. 1989) er fra Risør og fullførte i fjor sin bachelor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber med maleri, og i ARTendal viser hun bildet The Dream.

 

Min jobb som maler er først og fremst å la farger og strøk ta over der ord blir fattige. Jeg ønsker å male min egen versjon av verden, men ikke den ytre, sette verden. Jeg vil bringe fram verdener som ingen har bedt om, men som jeg kan komme med som forslag. Det er en slags usynlig verden, som vendes utover. Det er som å gjøre det usynlige, synlig. Abstraksjon, farge, dynamikk og lekenhet er noen viktige stikkord. Grunnleggende sett kan man si at jeg er interessert i hele maleprosessen i seg selv, hvordan ett bilde utvikler seg fra start til slutt, og hvordan man kommer fram til ett endelig ferdig maleri.

 

Iben Isabell Krogsgaard (f. 1993) er nylig ferdig med sin mastergrad ved Fakultet for kunst, musikk og design ved UiB. Hun jobber mye med installasjoner og skulpturer, og i ARTendal viser hun en skulptur i flere forskjellige materialer.

 

Verket forsøker å skape en dialog mellom oss og tingene vi omgir oss med. Gjenstandene
i verket er tatt ut av sin vante kontekst, og plassert i en virkelighet hvor de enten er
fremmedgjort, eller får en helt ny hensikt. Gjenstandene bindes sammen av plasten, og
resultatet er et verk som kan minne oss om hvor absurd hverdagen vår og alle
gjenstandene i den er, så fremt du fjerner deres vante kontekst.

 

 


Velkommen til utstillingen Hatch 2018! For 11. året på rad samarbeider Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal og Agder Kunstsenter i Kristiansand om å trekke frem og presentere nyutdannede kunstnere fra regionen. I år viser vi verk av Markus Garvin, Henriette Martinsen og Iben Isabell Krogsgaard, alle fra Aust-Agder, på ARTendal i sentrum av Arendal fra 22. september til 7. oktober. Vi gleder oss til å ønske disse unge kunstnerne velkommen hjem og håper også publikum vil være nysgjerrige og ta godt i mot dem! Utstillingen åpner lørdag 22. september kl 13. Åpent fr–sø kl 12–16.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks