Vi holder åpent tirsdag til søndag
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

HVERDAG 10. March - 01. Apr 2012 - ARTendal

 

Hans Chr Østrem bor og arbeider i Arendal. En utstrakt interesse for vedfyring kombinert med en vanskelig periode i livet var utløsende for at en skjult kreativ kraft sprang fram. Østrem hadde ikke noe annet forhold til trevirke enn å bruke det til fyring. Veden måtte kløyves og plutselig, et stykke ut i kløyvinga, ser han ansikter i vedbitene; en kvist er et øye….

 

Herfra utviklet oppfinnsomheten seg via bruk av akrylfarger og spikking med kniv til en egen fantasiverden full av forskjellige figurer. Noen er fyrt opp, men noen er beholdt og inngår i utstillingen. Hver figur har sin egen personlighet og historie.

 

Annemor Sundbø er utdannet kunsthåndverker, tekstildesigner og faglærer i vev og tegning. Hun overtok en sjoddyfabrikk i 1983, Torridal Tweed og Ulldynefabrikk, noen kilometer nord for Kristiansand. En liten ullvarevirksomhet som resirkulerer ull. Sundbø overtok denne fabrikken i 1983 og har produsert ulldyner, soveposer og overmadrasser i resirkulert ull. Fillelageret på fabrikken har vært grunnlagsmateriale til flere bøker.

 

I arbeidet mitt med fillehaugen er ånda all den sjela som kvinner har lagt ned i arbeidet sitt av kjærleik og omsorg og skaparglede, og den tradisjonsformidlinga som er videreført som ei sjelevandring ved hjelp av handa.

 

Fra 1993 har Annemor drevet vev og strikkeverkstedet og verkstedsutsalget, Ose Ullvare på Ose i Setesdal ca. 110 km fra Kristiansand. Hun har mottatt flere priser for kulturformidling; Aust Agder fylkes kulturpris 1999, Bygland Kommunes kulturpris 2004 og Norges Husflidlags fortjenestemedalje 2004 for bevaring og videreføring av kulturverdier i inn og utland. Hun vant Sørlandets litteraturpris for boken Usynlege trådar i strikkekunsten i 2006.

 

 


Trearbeider av Hans Chr Østrem og strikkede ulltekstiler av anonyme kvinner fra Annemor Sundbø sin store samling.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks