Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

INN / Anngjerd Rustand 10. March - 09. Apr 2017 - ARTendal

 

 

 

Anngjerd Rustand

INN

 

Anngjerd Rustand (f. 1982) er født og oppvokst i Arendal og bor i Bergen. Hun er utdannet med en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2010, og har siden det stilt ut ved blant annet Hordaland kunstsenter, Bergen; Kristiansand Kunsthall; Entrée, Bergen; Oslo Kunstforening; Den Frie Udstillingsbygning, København og Prosjektrom Normanns, Stavanger. I 2015 vant hun Sørlandsutstillingens reisepris for verket Blåbær og aske som hun viste i Bomuldsfabriken Kunsthall.

 

Rustand har arbeidet med en rekke ulike teknikker og materialer, men alltid med samme interesser og motivkrets: landskapet og naturkreftene, spennet mellom menneskelig og geologisk tid, reiser, myter, dyr, hukommelse, alt kroppslig, alt som brytes ned. De siste årene har hun gjerne satt sammen tegning og maleri til større installasjoner og latt papiret bli noe skulpturelt, formet av malingen. Utstillingen INN er en videreføring av denne prosessen. Arbeidet er tenkt som en bok med oppslag som følger hverandre. Men istedenfor å bindes sammen, er arkene montert utover veggene så de danner større bilder eller kollasjer.

 

INN blir også den første utgivelsen på Rustands forlag Trippelpunkt. Planen for Trippelpunkt er å finne ut hva som kan skje i grenseområdene mellom utstilling og publisering og mellom bok og installasjon. Trippelpunkt er et begrep hentet fra kjemien. Det viser til en bestemt kombinasjon av temperatur og trykk hvor et stoff kan eksistere i fast form, som væske og som gass om hverandre.

 

Utstillingen er støttet av Statens utstillingsstipend.

 

 

http://anngjerd.no

http://trippelpunkt.no

 

 


Vi har gleden av å presentere utstillingen INN med arbeider av Anngjerd Rustand i ARTendal. Velkommen til åpningen torsdag 9. mars kl 18. Kunstneren vil være til stede. Åpent fredag-søndag kl 12-16 i perioden 10. mars - 9. april. Gratis inngang.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks