Vi holder åpent tirsdag til søndag
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

KOLLISJON ! 19. August 2016 - ARTendal

 

 

 

Program:

Konserter med Lemur og Stian Westerhus

Performance ved Kate Pendry

Opplesning ved Birger Emanuelsen

Dans ved Signe Alexandra Domogalla

Utstillingen IT WILL COME TO YOU AS YOUR OWN IDEA av Annette Kierulf og Caroline Kierulf

Politiske appeller ved organisasjonene i Kunstnernettverket

Enkel servering

 

Lenker:

http://bomuldsfabriken.no/artendal/

https://www.facebook.com/Lemur-270693966305493/

http://www.kunstnernettverket.no

https://www.facebook.com/Bomuldsfabriken/

 

 

 OM INNSLAGENE OG KUNSTNERNE

 

Lemur og Stian Westerhus

Med sitt eget lille orkester bestående av en el-gitar med effektpedaler har Stian Westerhus skapt sin unike, elektriske klangverden. Ensemblet Lemurs klangunivers blir derimot skapt av akustiske instrumenter. I begge tilfeller er det snakk om instrumenter som blir presset til sine ytterste klanglige utrykk ved hjelp av utradisjonelle spilleteknikker. Her vil lytteren bli med på en musikalsk reise inn i et elektroakustisk landskap hvor de elektriske og akustiske lydene er umulige å spore til sine opprinnelige instrumenter, men smelter sammen til et nytt og spennende klanglig univers.

 

Stian Westerhus (elektrisk gitar), Bjørnar Habbestad (fløyter), Hild Sofie Tafjord (horn), Lene Grenager (cello), Michael Francis Duch (bass)

 

 Kate Pendry – skuespiller/performancekunstner

Kate Pendry er opprinnelig en britiskfødt skuespiller, performancekunstner og dramatiker, men hun har bodd i Oslo siden 1995. Hun arbeider innenfor ulike medier, og har markert seg gjennom konfronterende arbeider med et personlig og politisk innhold. Hun er en erfaren skuespiller som visualiserer historiene hun forteller ved bruk av sarkasme og svart humor. Pendry regnes som en kontroversiell kunstner, og hun har møtt sterke reaksjoner på mange av sine forestillinger.

Kate Pendry er dessuten programleder i radioprogrammet Sister Ruby Tuesday på RadiOrakel.

I 2009 ble hun nominert til Ibsenprisen for stykket Pornography.

 

Birger Emanuelsen – forfatter

Birger Emanuelsen er en forfatter fra Tromøya ved Arendal. I tillegg til å komme med årlige utgivelser, er han blitt en viktig kritisk røst og samfunnsdebattant i flere medier. Han debuterte i 2012 med novellesamlingen For riket er ditt. Boken ble av Dagbladets anmelder Cathrine Krøger trukket frem som en av årets tre beste bøker. I 2014 utga han sin første roman; Fra jorden roper blodet som han har mottatt både Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris for. I fjor kom han med den kritikerroste romanen Historien om et godt menneske, og er i år aktuell med Anna og kjærligheten, som blant annet fikk følgende kritikk:

 

En litterær maktdemonstrasjon, så elegant og medrivende, en ren oppvisning i dramaturgi og prosakunst … et stort kjærtegn av en roman, om å gjøre det lille stort. (Terningkast seks)

Stein Roll, Adresseavisen

 

Signe Alexandra Domogalla – danser, koreograf

Signe Alexandra Domogalla har bachelor i dans og master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber frilans som danser, koreograf, musikkteaterutøver og pedagog i store deler av Norge og utlandet. Hun har siden 2005 produsert større og mindre forestillinger, blant annet til Den kulturelle skolesekken. Hun er kunstnerisk leder og initiativtaker bak Domogalladance. Nå er Signe tilknyttet Musikkteaterhøyskolen som førstelektor i dans.

 

Annette og Caroline Kierulf – billedkunstnere

Annette Kierulf og Caroline Kierulf jobber individuelt innenfor et felles prosjekt hvor tresnittet står sentralt. De tar opp tradisjonen med tresnittet som formidler av kulturkritikk, ofte med tekst integrert i det visuelle uttrykket, og har et uttalt ønske om å reposisjonere grafikken som et sted for kritisk refleksjon.

 

Annette Kierulf (f. 1964) og Caroline Kierulf (f. 1968) er begge utdannet ved Kunst og Designhøgskolen i Bergen, hvor de jobber som henholdsvis professor og førsteamanuensis. De er søstre og har samarbeidet om utstillinger og prosjekter siden 1996.

 

 

 


Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstnernettverket inviterer til KOLLISJON! – en åpen kulturhappening kuratert av LEMUR i samarbeid med Bomuldsfabriken. Arendalsuka er et møtepunkt for ulike interesser og politiske ståsteder. Finnes det også rom for kunst i en slik kaotisk diskurs? Ja, mener musikerne i LEMUR og Bomuldsfabriken Kunsthall, som har satt sammen et program for å stille kunstens og kunstnernes posisjon i samfunnet i fokus. Med Bomuldsfabrikens utstilling med Annette Kierulf og Caroline Kierulf i ARTendal som ramme, kan du oppleve billedkunst, musikk, opplesning, dans og performance.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks