Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

KUSTOM KULTURE 28. June - 29. Jul 2018 - ARTendal

 

 

 

I utstillingen blir man møtt av et tidlig maleri med en motorsykkel av Leonard Rickhard akkompagnert av den tunge, fysiske følelsen av olje, stempler og kraft representert ved to spesialbygde motorsykler; en klassisk hippie-chopper basert på en Triumph motor, bygget av Bomuldsfabrikens grafiske designer, Helge Crnic, og Svartedauden med motiv fra Theodor Kittelsen, en meget kreativt lokalt bygget sykkel basert på en BSA-motor, gamle deler og stor oppfinnsomhet av Morten Kløvfjell (eies og utlånt av Glenn Marques). I tillegg har vi invitert to lakkerere som arbeider innen feltet og 7 billedkunstnere til å dekorere to typer mc-/chopper-tanker. Det er spennende å se i hvilken grad og hvordan de forskjellige arbeidene forholder seg til Kustom Kulture og/eller sin opprinnelige kunstform. Dette har gitt et stort visuelt spenn og åpner for refleksjoner rundt kunst og kultur på flere plan.

 

I tillegg presenterer vi fotografier av Raymond Mosken. Han har lang fartstid i Kustom Kultur miljøet og har i tillegg gitt ut bøkene Duck Tails and car culture (2012), Rocking tattoos (2013) og Reflections from the surface (2018).

 

Raymond Mosken (f. 1956) bor og arbeider i Oslo, og har BFA i fotografi fra Göteborgs Universitet (1985-89). Han har i en årrekke reist rundt på bil- og MC-treff og fotografert folk og doninger. Han bruker klare formale virkemidler som rytme, gjentakelse og forenkling i sine fotografier, og samtidig hører de hjemme i sjangeren «Human Relations»; bildene handler om menneskers tilværelse, drømmer, ønsker og selvmanifestering. Det er øyeblikksbilder som bærer fortid og videre hendelsesforløp i seg, og det er poseringer som går dypt inn i både den fotograferte og oss betraktere.

 

Deltakende kunstnere er Raymond Mosken, Marius Martinussen, Leonard Rickhard, Signe Solberg, Anders Gjennestad, Irene Nordli, Oskar Nilsson (S), Ragnar Persson (S), Richie Chlaszczak og Pål Steenersen.

 

 


Utstillingen fokuserer på den kunstneriske og den kreative gleden som finnes i Kustom Kulture-kulturen. Dette er en verdensomspennende bevegelse som omfatter alt fra customisering av kroppen i form av tatoveringer til designete biler. Kustom Kulture har sitt utspring i custom cars; ombyggingen og spesialtilpassingen av biler og motorsykler i USA fra 1950-tallet. Rundt dette har det frem til i dag utviklet seg kulturer som innebærer så mye mer enn bare kjøretøyet; fra klesstil, hårsveis, image, tatoveringer, tette bånd til rock’n’roll og ikke minst myter.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks