Velkommen!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

LANDSKAP – Stig Lundgren 02. March - 07. Apr 2019 - ARTendal

 

 

 

Fra kunsthistoriker Linda Myklebust sin tekst til utstillingen DIALOG:

 

…….Stig Lundgren var en kompromissløs ekspresjonist. Hans malerier og tegninger er bygget opp av fargeflater og rytmiske konturer, og gjennom strekene og penselføringen legger han igjen spor av seg selv i bildene. Motivene er psykologisk ladede menneske- og naturskildringer, som han abstraherer med presisjon…….

 

……Stig Lundgren gikk på kunsthøyskolen i Stockholm i en tid hvor postmodernismen hadde bitt seg fast, hvor håndverket ofte måtte vike for konseptet, og hvor 70-tallets politiske engasjement gjennom kollektiv skaping av ideer enda satt i veggene. Maleriet hadde riktignok fått et oppsving igjen, etter å ha blitt erklært dødt flere ganger de siste 100 årene (særlig siden oppfinnelsen av fotografiet rundt 1830). Nyekspresjonisme og nyfigurasjon fra Europa preget også trendene her oppe i nord. Vi ser denne bølgen hos Lundgren, men uttrykket hans fremstår likevel selvdrevent, som et nødvendig virkemiddel for å oppnå mening og hensikt. Insisteringen på maleriet og det modernistiske uttrykket holder gjennom utdannelsen og videre i hele hans virke…….

 

 


Parallelt med utstillingen DIALOG, med fotografier av Katinka Goldberg og malerier/pasteller av Stig Lundgren på Bomuldsfabriken Kunsthall, presenterer vi en serie landskapsmalerier og pasteller av trær av Stig Lundgren (1950–2003) i ARTendal, Torvet 5. Lundgrens ekspressive malerier er i hovedsak blitt til i dialog med naturen i svenske Norrland, i området utenfor Boden. Åpent fr–sø kl 12–16. Velkommen!

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks