Vi holder åpent tirsdag til søndag
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

ANDRE FORTELLINGER 25. May - 17. Jun 2012 - ARTendal

 


Malerier i serien ANDRE FORTELLINGER av Ma Teresa Østbye Prat og Harald Østbye. Begge bor og arbeider på Fjeldal i Lillesand kommune. Forrige utstilling, KONATE av parets sønn, Jarl Einherja Østbye Prat, var en stor suksess med godt besøk og salg av mange arbeider. Nå følger hans foreldre med malerier malt i en realistisk/surrealistisk stil.

Katalogtekst

Om kunstnerne

Vi har gleden av å presentere malerier av Ma Teresa Østbye Prat (f.1961) og Harald Østbye (f.1958). Begge bor og arbeider på Fjeldal i Lillesand kommune.
Forrige utstilling, KONATE av parets sønn, Jarl Einherja Østbye Prat, var en stor suksess med godt besøk og salg av mange arbeider. Nå følger hans foreldre med malerier malt i en realistisk/surrealistisk stil. Begge har lang erfaring med maleri. På 80-tallet og mot slutten av 90-tallet arbeidet de og stilte ut i Cadaques i Spania. De har deltatt på utstillingen Kropp med bl.a. Odd Nerdrum og Per Ung. Videre utstilling på Galleri Tonne, Oslo i 1996. På Fjeldal har de bygd hus/atelier, dyrket jorden og malt, samtidig som de har deltatt på utstillinger i lokalmiljøet.

Paret har lært mye av elevkretsen rundt Salvador Dali, spesielt nevnes Bob Venosa. Men også norske kunstnere som Niels Hartmann, Ivar Friis og filosofen Arild Haaland har hatt stor betydning. Lokalt har Per Dan Knutsen, Perdano, illusjonisten og matematikeren vært en støttespiller for kunstnerne.

I atelieret arbeides det hardt og dette har resultert i flere serier malerier for Ma Teresa. De siste er observasjoner av naturens skiftninger gjennom husets vinduer; koloristiske studier av de forskjellige årstidenes underverker. Hun viser også malerier fra Cadaques, bl.a. en serie portaler og dører.Harald Østbye viser ett av sine hovedverk som han har arbeidet med i mange år. Maleriet har vært stilt ut tidligere i forskjellige utgaver. Utgangspunktet for bildet er norrøn mytologi. Versjonen som vises i ARTendal presenterer et budskap om fellesskap/et brorskap mellom europeiske stammer. I tillegg til dette, stiller han ut ett portrett av sin kone og to prospekter fra Cadaques. Som han uttrykker det, velsigner Teresa nåtiden, Jarl Einherja framtiden og selv prøver han å finne sannheten i fortiden.

Les mer +

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks