Vi holder åpent tirsdag til søndag
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

MUNCH 20. March - 20. Apr 2014 - ARTendal

 

 

Steffen Kverneland er født i Haugesund i 1963 og er selvlært som tegner. Han er spesielt kjent for sine treffende, humørfylte karikaturer av historiske, ofte litterære skikkelser. Han debuterte som 16-åring med humorbladet KONK. Han vant SPROINGPRISEN for debutalbumet De knyttede never i 1993. Samme år lanserte han serien Amputerte klassikere, der han lekte seg med kjente litterære verker. Litterære referanser går igjen i Kvernelands kunstnerskap. Siden høsten 2006 har han samarbeidet med Lars Fiske om serien KANON. Der har Kverneland hovedsakelig konsentrert seg om Edvard Munch. I fjor ble hele Munch-serien fra KANON samlet i boken MUNCH og gitt ut på No Comprendo Press. Dette er et av de mest ambisiøse prosjektene i norsk tegneseriehistorie. Boken ble utgitt ifm 150 års-jubileet for Edvard Munch. Kverneland mottok BRAGEPRISEN for sakprosa i 2013.

 

Da jeg i 2006 bestemte meg for å lage en biografisk tegneserie om Edvard Munch, ville jeg prøve å komme så tett som mulig inn på menneskene, miljøet og tiden – få det til å leve og puste. Jeg ville høre Munch og Strindbergs egne stemmer, ikke biografens referat. Dermed laget jeg min egen ”Dogme-regel”: All tekst skal være autentiske sitater og det er strengt forbudt å omskrive eller legge til noe selv.

Steffen Kverneland

 

Den biografiske tegneserien om Munch er noe av det morsomste og mest lekne som noen gang er skrevet om kunstneren.

Elin Kittelsens anbefalte Munch-bøker for Bok i P2.

 

Steffen Kverneland er internasjonalt stor. Han er et geni i mine øyne.

Jan Erik Vold, Dagsavisen.

Verket er ei sann oppvisning i kreativt overskot, formidlingsglede og forteljarevne…… Resultatet er både lærerikt og hysterisk underhaldande.

Maria Horvei, Klassekampen.

 

 


Utstillingen viser originaltegninger av Steffen Kverneland fra boken MUNCH. Dette er et av de mest ambisiøse prosjektene i norsk tegneseriehistorie. Boken ble utgitt ifm 150 års-jubileet for Edvard Munch. Kverneland mottok BRAGEPRISEN for sakprosa i 2013.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks