Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

PLAYMATES 11. February - 04. Mar 2012 - ARTendal

 

Ideen fikk Larsen ei natt i Amsterdam der han observerte en mann av muslimsk opprinnelse steine en reklameplakat med undertøysreklame. Etterpå klorte han opp papiret, så de underliggende lagene ble synlige. ”Denne handlingen var en protest. Mine bilder er ikke en protest mot pornobransjen”, sier kunstneren.

I tillegg vises installasjonen Paperfeedback videoene Last (2011 versjon) og Bright Future.

 

Erlend Helling Larsen f. 1975 i Oppegård, bor og arbeider i Lillesand. Han har sin utdannelse fra Oslo Tegne og Maleskole, kunsthistorie, psykologi og religionshistorie fra Universitetet i Oslo, i tillegg et opphold i Telemarksbataljonen før fire år (BA) på Gerrit Rietveld Academiet (kunstakademi) i Amsterdam. Etter dette New York som assistent for kunstneren Joshua Neustein.

 

Larsen har hatt deltatt på flere gruppeutstillinger og har hatt separatutstilling, en videoinstallasjon, i den katolske kirken i Mönchengladbach, Tyskland (2009) og utstillingen Ild, Brann og Ilderbrann i Lillesand By- og Sjøfartsmuseum (2011). I 2009 utsmykkingen 136 Lines on a Wall i Mönchengladbach (veggmaleri 10 x 12 m).

 

Videre har han arrangert flere workshops og prosjektet Poesi i morseform – morse i poesiform i samarbeid med Lillesand folkebibliotek og enhet for kultur og fritid, Lillesand kommune med støtte fra Fritt Ord og Aust-Agder fylkeskommune.

 

Kunstneren arbeider med tegning, grafikk, video og installasjoner.

 

Info om Erlend Larsen


I utstillingen viser Erlend Larsen en serie arbeider der han broderer på papir. Serien heter Playmates og papiret er utrevne magasinsider hovedsakelig fra Playboy. Bildene "forbedrer" han med broderi. I tillegg vises installasjonen Paperfeedback videoene "Last" (2011 versjon) og "Bright Future"

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks