Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

tepARTy 18. January - 23. Feb 2014 - ARTendal

 

 

Utstillingen viser om lag 80 arbeider fra keramikere; sjeldne i dag siden de fleste holder fast på tradisjonen med dreiing samtidig som de bruker vedfyrte ovner. Følgende kunstnere deltar: Svein Narum (Lunde/Telemark), Elisa Helland-Hansen (Seimsfoss/Hordaland), John Skognes (Fjone/Telemark), Sidsel Hanum (Borøy/Aust-Agder), Hanne Heuch (Larkollen/Østfold), Eirik Gjedrem (Søgne/Vest-Agder), Ann Beate Tempelhaug (Søgne/Vest-Agder) og Günzler/Polmar (Oslo). Sistnevnte er et designfellesskap. Günzler er student ved Kunsthøgskolen i Oslo.

 

I tillegg vises utvalgte arbeider av keramikere fra Korea, Japan, Frankrike, England og Norge.

 

Utstillingen viser en stor variasjon i uttrykk fra hånddreide kopper i grov leire som er vedfyrt via delikate porselenskopper med maleriske kvaliteter til støpte kopper som er produsert i samarbeid med landets eneste fabrikk for teknisk porselen; Norsk Teknisk Porselensfabrikk i Fredrikstad.

 

Impulsene fra noen av de utenlandske keramikerne som er representert har preget uttrykket til en rekke ledende utøvere innen norsk kunsthåndverk.

 

 


Utstillingen viser en stor variasjon i uttrykk fra hånddreide kopper i grov leire som er vedfyrt via delikate porselenskopper med maleriske kvaliteter til støpte kopper som er produsert i samarbeid med landets eneste fabrikk for teknisk porselen; Norsk Teknisk Porselensfabrikk i Fredrikstad. Impulsene fra noen av de utenlandske keramikerne som er representert har preget uttrykket til en rekke ledende utøvere innen norsk kunsthåndverk.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks