AD/DA – konsert

22. April 2017 - Bomuldsfabriken

AD/DA er en ny duo med to svært særegne treblåsere. MICHEL DONEDA (saksofoner) og BJØRNAR HABBESTAD (fløyter) har møttes på ulike europeiske festivaler gjennom en årrekke, men først i 2017 har samtaler og felles interesser resultert i turné og plateinnspilling. Bomuldsfabriken Kunsthall og konsertserien PB1898 blir derfor åsted for en verdenspremiere, en sammensmelting av to lunger, femti klaffer og tyve fingre.

 

 

Konsertstart kl 14. Gratis inngang.

 

Michel Doneda (1954) har med bakgrunn i den rike eksperimentelle musikkscenen i Frankrike arbeidet på kryss og tvers av verden og ulike kunstarter, med dansere, lydkunstnere og teaterfolk. Mest kjent er han likevel for sine improvisatoriske samarbeid med musikere som Fred Van Hove, Lê Quan Ninh, Steve Beresford, Barre Phillips, Lol Coxhill, Joêlle Léandre, Phil Wachsman og John Zorn. I Norge har han samarbeidet med musikere som Ingar Zach, Ivar Grydeland, Kim Myhr og andre.

 

Bjørnar Habbestad (1976) har etablert seg som solist, kammer- og ensemblemusiker med Norge og Europa som arbeidsplass. Musikalsk er spennet stort: Aktiviteten strekker seg fra urframføringer via installasjonsverk til kammermusikk, improvisasjon og elektroakustikk. Habbestad har opptrådt på de mest sentrale norske scener og festivaler som Festspillene i Bergen, Ultima, Borealis, Moldejazz m.m. Han står bak en rekke norske førstegangsfremføringer av europeiske komponister som Salvatore Sciarrino, Luigi Nono og Brian Ferneyhough. Som en del av LEMUR, som kuraterer konsertserien, er Habbestad godt kjent med PB1898 og Bomuldsfabriken Kunsthall.

 

 

Design og utvikling: Innoventi