Vi monterer ny utstilling!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene : Stengt

ALPACA ENSEMBLE – konsert 18. March 2017 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Alpaca Ensemble er et musikerkooperativ basert i Trondheim bestående av Else Bø (piano), Sigrid Elisabeth Stang (fiolin) og Marianne Baudouin Lie (cello). De er en kunstnerisk arena for eksperimentering, sjangerblanding og kreative ideer i samspill med jazz, samtidsmusikk, populærmusikk og kunstmusikk. Ensemblet bruker også elementer fra scenekunst og visuell kunst.

 

I 2016 ble Alpaca Ensemble 20 år og markerte det med prosjekter med stor bredde i sjanger og uttrykksform, med blant annet urfremføring av flere bestillingsverk. Det ene nyskrevne verket av Karin Rehnqvist, In Orbit, for piano, fiolin, cello og klarinett, ble premiert på Stangvikfestivalen i august 2016. Deretter ble det, som en del av konserten Ren Rehnqvist, fremført i Trondheim og på festivalen Specs On i Berlin. Bestillingsverket har blitt utviklet i samspill og improvisasjon med musikerne, og bruker forskjellig plassering og bevegelse i rommet som skaper en følelse av at musikken går ”In Orbit”.

 

Konserten vil også bestå av Rehnqvists tidligere verk for pianotrio: The Beginning, samt en bearbeiding av hennes klarinettkonsert til et solostykke for klarinett.

 

Alpaca initierer nyskapende prosjekter innenfor sjangerbrytende samtidsmusikk, og utvikler et repertoar på tvers av etablerte kunstformer. Ensemblet har gitt ut seks fonogram som inkluderer en barneplate, fire plater i samarbeid med Eirik Hegdal og med hans musikk, og en spellemannsnominert utgivelse av Lene Grenagers kammermusikk.

 

http://alpacaensemble.com/

 

Konsertserien mottar tilskudd fra Kulturrådet og Fond for utøvende kunstnere.

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks