Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

BLA…BLA…BLA… 25. September 2016 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Birger Emanuelsen (f. 1982) er en norsk forfatter fra Tromøya. Han debuterte i 2012 med novellesamlingen For riket er ditt. Den ble utropt til en av årets tre beste bøker i Dagbladet, og Odd W. Suren mente boken tydet på eit heilt uvanleg forfattartalent.

 

Debutromanen Fra jorden roper blodet (2014) innbrakte ham Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris.

 

Romanene Historien om et godt menneske (2015) og Anna og kjærligheten (2016) plasserer ham blant de mest interessante yngre norske forfatterne, ifølge blant andre Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad. En litterær maktdemonstrasjon, så elegant og medrivende, en ren oppvisning i dramaturgi og prosakunst, skrev Adresseavisens anmelder om Anna og kjærligheten, og ga boken terningkast seks. Emanuelsen har skrevet en sterk roman om noe som angår alle, mente Arne Hugo Stølan i VG.

 

Emanuelsen er tildelt Statens kunstnerstipend og Aust Agder fylkeskommunes kulturstipend. Han bor og arbeider i Oslo.

 

 

Robert Ommundsen (f. 1951) er lyriker og musiker. Han er også kjent som Brt + Cutbert og har i 35 år skrevet dikt til fanziner og andre undergrunnspublikasjoner. Ommundsen er fra Eydehavn og debuterte i 1973 med den egenproduserte diktsamlingen Hei. I 1976 startet han fanzinen DEIJE ShiTS. I tillegg til skriving og opplesning har han en lang karriere innen eksperimentell musikk, der han har medvirket og vært fremtredende i flere band og prosjekter. I 1981 startet han den eksperimentelle gruppa Famlende Forsøk sammen med Lumpy Davy (Dave Jørgensen). De regnes som pionerer innen norsk industriell, elektronisk og eksperimentell musikk, og i 1982 ble ChrispH. (Hans Petter Christiansen) med. De har utgitt over 10 album, de fleste på kassett på deres egen label, SHiT Tapes. De fikk en ny giv i 2008 og gjorde store show i Bodø (festivalen Nødutgang), Arendal og Oslo.

 

Diktsamlingen Nakenlys ble utgitt i 2008 og er en surrealistisk reise i en postmodernistisk verden der til dels abstrakte ordkollasjer beskriver livet rundt oss. På samme tid er dette åpenhjertige dypdykk i tro, håp og kjærlighet. Dette er en oppsiktsvekkende positiv diktsamling om hvordan å takle livets bølgedaler der de er dypest. Diktene i Nakenlys ble opprinnelig publisert under navnet trollbrt på VG Diskuter, gruppe Litteratur.

 

 

Terje Dragseth (født 26. juni 1955 i Kristiansand) er en norsk skjønnlitterær forfatter, musiker og regissør som debuterte med dikt- og tekstsamlingen Offerfesten i 1980. Dragseth har utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For diktsamlingen Bella Blu fikk han Triztan Vindtorns poesipris i 2013. Om hans siste diktsamling Jeg skriver språket, skrev Fædrelandsvennens anmelder Emil Otto Syvertsen blant annet: «… en erfaren dikter, en som har jobbet med ord og språk og rytme i mange år (…) som øser av sin poetiske overflod.» Aftenpostens Henning Howlid Wærp sluttet seg til begeistringen og uttalte: «… en Henrik Wergeland av vår tid …»

 

Dragseth er utdannet filmregissør ved Den Danske Filmskolen i perioden 1983–1987, og har regissert en rekke kortfilmer. Han er primus motor bak arbeidskollektivet Recordings film/video, musikk som holder til på Odderøya i Kristiansand. Han spiller og fremfører egne sanger med bandet I Sing My Body Electric (ISMBE).

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks