LOUIS MOE – det tapte paradis

- Bomuldsfabriken

Boken Louis Moe – det tapte paradis ble lansert lørdag 7. september kl 13. Innledning ved forfatter/kunsthistoriker Kathrine Lund. Bomuldsfabriken Kunsthall har ved flere anledninger trukket kunstneren Louis Moe frem fra glemselen. Vi er veldig stolte av å endelig kunne presentere kunstneren og hans virke i bokform. Boken kan kjøpes/bestilles på Bomuldsfabriken (e-post: janina.scharnick(at)arendal.kommune.no)

 

 

Louis Moe ble født i Arendal i 1857, men flyttet til København for å studere kunst i 1875. Der ble han boende til han døde i 1945. I Danmark har han med sine eventyrlige illustrasjoner omtrent samme status som Theodor Kittelsen i Norge. I anledning 200 årsjubileet for H. C. Andersens fødsel preget Louis Moes illustrasjon av Den stygge andungen et av frimerkene som ble utgitt som jubileumsserie i Danmark.

 

I boken legger vi spesielt vekt på Moes grafikk. Han var teknisk god i radering, og motivmessig knytter han seg til symbolismen, en retning som var mindre utbredt i Norden enn i resten av Europa. Det var eventyrene og det som gjemmer seg i skogen, bakenfor den synlige verden, som fascinerte symbolistene og Moe. Med denne boken ønsker vi å åpne opp for hans magiske verden og gjøre hans kunstnerskap kjent for det brede publikum.

 

 

Design og utvikling: Innoventi