Vi holder åpent tirsdag til søndag
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

CHOOSING MY RELIGION 09. April - 05. Jun 2011 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Bomuldsfabriken Kunsthall har den store glede å presentere den internasjonalt anerkjente finske multimediakunstneren Marita Liulia gjennom utstillingen Choosing my Religion. Utstillingen er en visuelt vakker og tankevekkende reise gjennom de store verdensreligionene fra et feministisk ståsted. Vi så utstillingen i Vaasa i 2009 og er stolte av at den nå vises i Arendal som første sted utenfor Finland. Vi vil takke Marita Liulia for et meget godt samarbeid, kunstnere og alle som har deltatt i produksjonen. En spesiell takk til Finsk-norsk kulturinstitutt for godt samarbeid og økonomisk tilskudd

Choosing my religion – Kritikk Fædrelandsvennen av billedkunstner Johan Otto Weisser

Choosing my religion – CV Marita Liulia

 

 

Om Marita Liulia og Choosing My Religion

Marita Liulia’s multimedia kunstprosjekt Choosing my Religion sammenligner de store verdensreligionene: kristendommen, jødedommen, islam, sikhismen, hinduismen, buddhismen, konfutsianismen, taoismen og shinto. Liulia betrakter religionene som kunstner, forsker og som kvinne. De integrerte verkene består av individuelle kunstverk som viser historier og visuelle verdener fra disse religionene, sammen med arbeider som viser deres grunnleggende ideer. Utstillingen på Bomuldsfabriken Kunsthall viser fotografiske verk, malerier, installasjoner og religiøse gjenstander. I fotografiene opptrer Liulia i rollene som forsker og prest, noe som religioner normalt ikke tillater kvinner. Maleriene reflekterer en påvirkning fra orientalsk kunst.

 

Hennes interesse for samtidsdans og teknologi har resultert i en video som med tittelen Return of the Goddess (Jumalattaren paluu), der Virpi Pahkinen danser i en holografisk projeksjon. Der er også dokumentarfilmer som tar oss på en reise med kunstneren, fra idé til ferdig kunstverk.

 

Informasjonen om religionene, som også er en del av prosjektet, finnes på internett: Choosing my Religion. Nettstedet beskriver relegionenes grunnleggende ideer og sammenlikner deres oppfatning av verden, mennesket, gud/er, liv og død. Utstillingen og nettsiden er ledsaget av kunstboken Choosing my Religion, publisert av forlaget Maahenki. I den skriver Marita Liulia og religionsforsker Terhi Utriainen om religionens plass i en vestlig samtidskontekst. Marita Liulia er en av Finlands mest kjente samtidskunstnere med stor internasjonal anerkjennelse. Hennes arbeider er blitt vist i mer enn 45 land.

 

Mer informasjon: Marita Liulia

 

Min oppskrift er å kombinere kunst, forskning og teknologi, krydre det med et snev av humor og en betydelig dose skjønnhet. Marita Liulia er en allsidig billedkunstner og en pioner innenfor interaktiv multimedia. Hennes produksjon omfatter media-kunstverk, fotografi, maleri og performance. Liulia studerte litteratur og politisk historie ved Helsingfors Universitet og visuell kunst ved University of Art and Design i Helsinki. Hennes kunstneriske karriere startet i teatret, og hun jobbet med ulike visuelle kunstformer på 1980-tallet.

 

Hun utvidet arbeidsområdet til å inkludere digitale og interaktive medier i 1991 med Jackpot, en CD-ROM om reklameverdenen. Maire, en studie av modernismen utgitt i 1994, var et av de første kunstverkene som ble publisert i CD-ROM-format. Ambitious Bitch, en fargerik CD-ROM om feminisme (1996), markerte hennes internasjonale gjennombrudd. SOB (Son of a Bitch), en CD-ROM om menn og maskulinitet, fulgte i 1999

 

Marita Liulia Tarot ble utgitt i seks forskjellige formater og ti språk i 2000-2004. Hennes siste store prosjekt, Choosing my Religion, om de store religionene i verden, hadde premiere i 2009.

 

I 2001 returnerte Liulia tilbake til teateret med verkene Manipulator og Animator, som ble skapt i samarbeid med musikeren og komponisten Kimmo Pohjonen. Hunt, en danseforestilling, som hun realiserte i samarbeid med koreograf og danser Tero Saarinen, er blitt en kultklassiker.

 

Liulia har fått en rekke priser, blant annet Prix Ars Electronica i Østerrike (1996) og Prix Möbius International i Frankrike (1996, 1999). Hun har også mottatt The Finland Prize, Det Finske Kulturfondets Pris, Erik Enroth Prize og Stina Krook Foundation Prize (2008) for sine prestasjoner som kunstner.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks