Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

05. mai: Finissage i Temautstillingen 2024 - Bomuldsfabriken Kunsthall

Velkommen til finissage i utstillingen «Ned i gruvene, opp i skyene» søndag 5. mai kl. 14.00.

Finissage består av kuratoromvisning kl. 14:00, og høytlesning av kunstnere Siri Skjerve og Toril Redalen av deres kunstverk «The Art of Distant Future Earth» kl. 15:00.

Gratis inngang / Lett servering

Kuratoromvisning holdes av Johanna Zanon, kl. 14:00.

Johanna kuraterte Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2024 sammen med Kari Skippervold og Åse Kamilla Spjelkavik Aslaksen. Gjennom verk fra 16 kunstnere og kunstnergrupper, utforsker utstillingen hvordan kunsthåndverk kan materialisere mulige virkeligheter. Samtalen holdes på norsk og engelsk.

Johanna Zanon (f. 1988, Toulouse) jobber som formidlingskurator i Norske Kunsthåndverkere, samt som selvstendig kurator og forsker. Hennes kuratoriske interesser inkluderer samtidens kunsthåndverk, spekulativ og interaktiv fiksjon, kunst- og moteteori, miljøhumaniora, arbeid, produksjon og kapitalisme. Hun har en doktorgrad i historie fra Universitetet i Oslo, et fransk diplom (tilsvarende MPhil) i curatorial studies fra École Nationale des Chartes i Paris og en MA i kunsthistorie fra École Pratique des Hautes Études i Paris. Hun er medlem av Norsk Kuratorforening og Kunsthistorisk forening.

Høytlesning av Siri Skjerve & Toril Redalens verk «The Art of Distant Future Earth», kl. 15, på norsk

Tekstverket The Art of Distant Future Earth tar dere med inn i en uoverskuelig framtid. En tid som menneskene, gjennom materialet som omgir dem, gjenopplever mer enn de oppdager. 

Siri Skjerve & Toril Redalen har begge BA i keramikk og MA i kunst fra det som i 2007 het Kunsthøgskolen i Bergen. Fra dette utgangspunktet har kunstnerskapene deres beveget seg i to ulike retninger, samtidig som prosjektene er tematisk tett forbundet. Tilfeldighetene har gjort at de nå deler utgangspunkt i et sted: Todalen, der Toril vokste opp og Siri bor i dag. Redalen og Skjerve har samarbeidet i flere år under tittelen Lines Made by Walking. I sine praksiser utforsker de henholdsvis materialene leire og hud, og i samarbeidet undersøker de blant annet om disse materialene kan forstås som bærere av en elastisk tid.

«Ned i gruvene, opp i skyene» er et samarbeid mellom Bomuldsfabriken Kunsthall og Norske Kunsthåndverkere. Les mer om utstillingen her.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks