KARYOBIN/LEMUR/konsert

22. October 2016 - Bomuldsfabriken

Vi har den store gleden av å kunne presentere musikerkollektivet LEMURs siste prosjektverk KARYOBIN. Kollektivet er kuratorer for konsertserien i Bomuldsfabriken Kunsthall og består av Bjørnar Habbestad (fløyter), Hild Sofie Tafjord (fransk horn), Lene Grenager (cello) og Michael Duch (kontrabass). Verket er skapt gjennom en serie av prosesser mellom komponister og utøvere og er til enhver tid definert av utøverne som fremfører den. I denne versjonen av KARYOBIN spiller LEMUR (uten fløytisten Bjørnar Habbestad) med NEIL DAVIDSON (gitar) og SUE McKENZIE (saksofon) fra Glasgow Improvisers Orchestra og de kjente norske improvisasjonsmusikerne TANJA ORNING (cello) og GURO MOE (bass).

 

 

Tittelen KARYOBIN — the imaginary birds said to live in paradise refererer til fri-improvisasjonsmusikk-klassikeren utgitt i 1968 med Spontaneous Music Ensemble. John Stevens øvelser for ensemblet påvirket og lå til grunn for samspillet.

 

I Lemurs KARYOBIN er samhandlingen, materialet og formen i stykket grunnleggende påvirket av prosesser initiert og ledet av Lemur. En underliggende holdning til musikken som er felles for alle involverte er essensiell for måten ensemblet former og fremfører verket på.

 

Velkommen!

 

Konserten starter kl 14
Gratis inngang

Design og utvikling: Innoventi