Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

MICROTUB – konsert 18. February 2017 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Microtub har opptrådt på festivaler i Norge, Frankrike og Østerrike, og turnerte i Tyskland og Japan i 2012. I mai 2016 ble de invitert til festivalen FIMAV i Quebec, Canada. Her urfremførte de musikken som blir utgitt på albumet Bite of the Orange i februar 2017.

 

Microtub er:

 

ROBIN HAYWARD (født i Brighton, England i 1969, har vært bosatt i Berlin siden 1998. Han har redefinert tubaens potensial både innenfor støy og mikrotonalitet, og hans komposisjoner for andre instrumenter viser en lignende eksperimentell tilnærming. Han har fått tilegnet stykker til seg fra komponister som Alvin Lucier og Christian Wolff, og han har turnert flittig både som solist og med ulike ensembler. Hans tilnærming til tubaen er blant annet dokumentert på soloplatene Valve Division og States of Rushing. I Berlin er han aktiv i flere samtdsmusikkensembler som Phosphor, Kammerensemble Neue Musik Berlin og hans egen brass trio Zink & Copperworks

 

MARTIN TAXT (nor) f.1981 – mikrotonal C-tuba Kjent fra konstellasjoner som kvintetten Music for a While, under ledelse av vokalist Tora Augestad, og siden 2013 som komponist og utøver i den prisbelønte scenekunstgruppen Verdensteatret. Etter studier ved Norges Musikkhøgskole og CNSMDP i Paris, har Taxt i stor grad fokusert på eksperimentell musikk. Spesielt med den norsk/japanske elektroakustiske kvintetten Koboku Senjû, og den mikrotonale tubatrioen microtub. Med disse gruppene har han turnert Europa, USA og Japan, og gitt ut flere kritikerroste album.

 

PEDER SIMONSEN (nor) f. 1987 – mikrotonal C-tuba. Hovedsakelig kjent fra sitt  virke i den elektroakustiske eksperimentelle technoduoen Invader Ace, med den svenske gitaristen Anton Toorell. Der bruker de DIY elektronikk, gamle rørradioer fra 50 tallet og spesialbygde lysrigger for å skape støyende dansemusikk. Etter fullført utdannelse ved jazzlinja i Trondheim, Conservatorium von Amsterdam og Jazz Institute Berlin, har han fokusert mye på foreningen av tuba og elektronikk. Peder har jobbet med et vidt spekter av band og artister som bl.a. Marte Eberson, Ine Hoem, Jaga Jazzist og Angus & Julia Stone, turnert Europa og USA, og driver sitt eget studio i Italia.

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks