Vi holder åpent tirsdag til søndag
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

Kunstnerpresentasjon av Jon S. Lunde søndag 25.juni kl.13 - Bomuldsfabriken Kunsthall

Bomuldsfabriken søndag 25/6 kl. 13, 3.etg. Konferansesalen.

Varighet 45 min. + 10 min. spørsmål og diskusjon.

Jon S. Lunde (f.1977) er utdannet innenfor elektronisk musikk, men grunnleggende autodidakt som kunstner. Han har gjort seg bemerket i Kristiansand gjennom en rekke samarbeid og soloprosjekter siden årtusenskiftet, og hans arbeider er vist på blant annet Kristiansand Kunsthall, Agder Kunstsenter og Punkt-festivalen. Lunde kommer fra Otta i Gudbrandsdalen, men har bodd på Sørlandet siden 2003.

Jon S. Lunde om sin kunstnerpresentasjon:

Ordet Abrakadabra betyr “jeg skaper mens jeg snakker”. Jeg vil bruke min presentasjon på Bomuldsfabriken til å skape – kanskje erkjennelse hos meg sjøl, kanskje nye tanker, kanskje total forvirring. Det er en sjanse å ta, men den må tas. Jeg har mye å si, men vil heller ikke si for mye. Jeg vil prøve å skape en økt klarhet omkring mitt eget kunstnerskap, som ofte føles uklart for meg sjøl. Nøste i noen tråder, filosofere, tenke høyt. Jeg vil se tilbake på ting jeg har gjort, tegne og forklare, snakke om hvor jeg er akkurat nå, og ikke minst se framover mot mitt neste prosjekt. En del av presentasjonen vil handle om hvordan jeg arbeider med det som skal bli en ny utstilling, og la publikum ta del i det kaoset som er min indre kreative prosess – og ytre teknologiske tilstrebelser. Jeg vil snakke om hvordan det har vært å skifte fokus fra musikk til kunst, og gi perspektiver på opplevelsen av en slags kunstnerisk hjemløshet.

Mitt kunstnerskap er preget av et nærmest patologisk behov for å prøve nye ting. Man kan se det som ubesluttsomhet, eller nysgjerrighet. Dette har ført til at jeg har jobbet med musikk, lydinstallasjon, performance, tekst, video, grafikk og mer, og det er mye jeg fortsatt har lyst til å utforske. Teknologi har vært og er en fellesnevner; fascinasjonen for verktøy og maskiner. Metodikken er forskjellig fra prosjekt til prosjekt, men dialogen med teknologi er alltid et element. Jeg ønsker å skape åpne, underlige verker uten tydelig moral eller budskap. Tanken er at dersom estetikken er tilstrekkelig ladet av min forutgående prosess, min underbevissthet, forskning, metafysikk og historie, så vil resultatet bli interessant. Det er iallfall et ideal jeg kan strekke meg etter.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks