Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

LEMUR – konsert 11. November 2017 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

De fire musikere former musikken sin mot noe plastisk. De balanserer det vakre uttrykket mellom fokuset på en enkelt tone og kompleksiteten i en sky av lyd. På denne måten former de en subtil, poetisk musikk, samtidig som de gir oss bredt utformede lydlige landskap. Lemur arbeider ikke med noen forhåndsbestemte strukturer. De åpner derfor for at musikken deres kan formes ut fra øyeblikket, rommet og stemningen, med sine tidligere samarbeid og diskusjoner som eneste utgangspunkt. Resultatet er ny kammermusikk av fineste merke, en gyllen balanse av etos og patos, nyanser og kaos.

 

Lemur ble stiftet i 2006 og består av Bjørnar Habbestad (fløyter), Hild Sofie Tafjord (horn), Lene Grenager (cello) og Michael Duch (kontrabass). Siden debuten deres i Trondheim, har de opptrådt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Holland, Taiwan, Macau, Kina, England og Skottland.

 

Ensemblet har gitt ut to plater på +3DB records og presenterte i 2012 verket Critical band, et stort verk til tre av Norges største kirkerom. Partituret ble utgitt i 2014. De har også laget flere prosjektverk, hvorav et av dem er fremført her i Arendal, Karyobin.

 

Lemur har samarbeidet med Paul Lytton, Julia Eckhardt, Mats Gustafsson, Amit Sen, John Hegre, Dickson Dee, Trondheim Sinfonietta, N Ensemble og Tom Løberg. De har også bidratt ved punk-poet Patrick Fitzgeralds utgivelse Spirit of the Revolution fra 2007.

 

Lemur er kunstneriske ledere for PB 1898.

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks