LEMUR – konsert

11. November 2017 - Bomuldsfabriken

Velkommen til årets siste konsert. Vi er stolte av vårt samarbeid med LEMUR gjennom seks år. Gruppen har vært kunstneriske ledere/kuratorer for vår konsertserie PB1898, et prosjekt vi optimistisk satte i gang og skapte en ny musikkscene i Arendal. Takket være LEMUR, et entusiastisk og trofast publikum og ikke minst støtte fra Kulturrådet og Fond for utøvende kunstnere har vi kunnet invitere til et program på høyt nasjonalt nivå. Programmet har absolutt gitt oss nye kunstopplevelser. Gjennom sine stille, men intense improvisasjoner skaper kvartetten LEMUR en kammermusikk som syder. Den uvanlige instrumentkombinasjonen, og musikernes originale tilnærming til sine respektive instrumenter, gir en ensembleklang som sjelden kan høres i noen annen kontekst. Konserten starter kl 14:00.

 

 

De fire musikere former musikken sin mot noe plastisk. De balanserer det vakre uttrykket mellom fokuset på en enkelt tone og kompleksiteten i en sky av lyd. På denne måten former de en subtil, poetisk musikk, samtidig som de gir oss bredt utformede lydlige landskap. Lemur arbeider ikke med noen forhåndsbestemte strukturer. De åpner derfor for at musikken deres kan formes ut fra øyeblikket, rommet og stemningen, med sine tidligere samarbeid og diskusjoner som eneste utgangspunkt. Resultatet er ny kammermusikk av fineste merke, en gyllen balanse av etos og patos, nyanser og kaos.

 

Lemur ble stiftet i 2006 og består av Bjørnar Habbestad (fløyter), Hild Sofie Tafjord (horn), Lene Grenager (cello) og Michael Duch (kontrabass). Siden debuten deres i Trondheim, har de opptrådt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Holland, Taiwan, Macau, Kina, England og Skottland.

 

Ensemblet har gitt ut to plater på +3DB records og presenterte i 2012 verket Critical band, et stort verk til tre av Norges største kirkerom. Partituret ble utgitt i 2014. De har også laget flere prosjektverk, hvorav et av dem er fremført her i Arendal, Karyobin.

 

Lemur har samarbeidet med Paul Lytton, Julia Eckhardt, Mats Gustafsson, Amit Sen, John Hegre, Dickson Dee, Trondheim Sinfonietta, N Ensemble og Tom Løberg. De har også bidratt ved punk-poet Patrick Fitzgeralds utgivelse Spirit of the Revolution fra 2007.

 

Lemur er kunstneriske ledere for PB 1898.

 

 

Design og utvikling: Innoventi