METTE RASMUSSEN / konsert

19. March 2016 - Bomuldsfabriken

Konsertserien PB1898 går inn i sitt femte år med konserter i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk, improvisasjon, jazz, fri-impro og elektronisk musikk. Vi ønsker gruppen Lemur velkommen tilbake som kuratorer. De har invitert med seg et knippe dyktige kolleger til å belyse ulike muligheter for utforskning av lyd. Første konsert er i forbindelse med åpningen av utstillingen SVART HVITT 19. mars. Vi ønsker velkommen til en konsert med den danske saksofonisten Mette Rasmussen kl 14.

 

 

Den danske saksofonisten Mette Rasmussen er en spennende stemme på den grensesøkende nordiske jazz/improv-scenen. Hennes tilnærming til saksofonen er kompromissløs og utforskende med ulike prepareringer, bruk av utvidede spilleteknikker intense fraseringer og såkalte frenzic blow outs. Med fast forankring innen improvisert musikk har hun arbeidet sammen med en rekke ulike utøvere, og særlig har samarbeidet med den amerikanske trommeslageren Chris Corsano vakt begeistring på ulike festivaler og spillesteder de siste to årene.

 

Inspirert av den malen John Coltrane og Rashied Ali satte i albumet Interstellar Space, plukket paret opp det grunnleggende i kombinasjonen av saksofon og trommer duo. Det som skiller seg mest ut på albumet er duoens bruk av rom. Svært lite av dette er umotivert støy. Snarere er det god plass til at Rasmussen får undersøke en bred palett i instrumentets stemme, fra rufsete, insisterende flutter, via myk og trillende multifonisk purring, til høye, uttrykksfulle sprang i glimt opp mot instrumentets øverste mulige register, alt hårfint balansert på kanten av kontrollert lyrikk, skrev The Wire i 2015.

 

Rasmussen er bosatt i Trondheim og gjør seg bemerket med så vel solokonserter som i større ensembler som Trondheim Jazzorkester og svenske Fire! Orchestra.

 

Konserten starter kl 14.

 

Kuratorer: LEMUR

Design og utvikling: Innoventi