Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

ØYUNN – konsert 02. September 2017 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Musikken er som fjordene på Vestlandet – rufsete, frisk, åpen og fast i kantene. Skrevne låter og det helt improviserte møtes i et karakteristisk og spennende sound, som i soloformat spilles på trommer, vokal og synth. Med sitt nesten melodiske trommespill, bygger hun opp både seige, dansbare og tydelige groover og mer åpne, improviserte strekk. Låtene har syngende melodier og deilige groover med spennende rytmiske og harmoniske finurligheter. Vokalen, fungerer av og til som instrument i tekstløse melodier. Andre ganger synger hun med tekst, som handler om å stå opp for seg selv, ærlighet, sårbarhet, drømmen om en god verden, og å tørre å ta av seg rosa briller og selvbeskyttelse.

 

Som trommeslager har hun en lang liste med samarbeid bak seg, både internasjonalt og nasjonalt. Det siste året har hun turnert verden rundt med Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. Hun spiller, eller har tidligere spilt med, blant andre BRAK RUG (trio med Maja S. K. Ratkje og Øyvind Brandtsegg), Thomas Strønen’s Time is A Blind Guide, Trondheim Jazzorkester & Christian Wallumrød, Jon Balke’s Batagraf, Elin Rosseland, Chili Vanilla, Ósk, BAYA og Band of Gold.

 

I Øyunn har tonespråket og rytmikken en rød tråd, med referanser til både nordisk jazz, alternativ pop og vest-afrikansk musikktradisjon. Det blir energifullt, spennende, ærlig, lavmælt og eksplosivt.

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks