PERFORMANCE

02. September 2017 - Bomuldsfabriken

Vi har den store gleden å introdusere to unge artister for vårt publikum i forbindelse med åpningen av utstillingen GREENHOUSE/SIGNE SOLBERG kl 15:00. I en improvisert performance møter vi sirkusartisten Sunniva Løvland Byvard (f. 1991) med base i København og musikeren Åsmund Løvland Solberg (f. 1991) fra Froland. Nysirkus oppstod på 1970-tallet, en sirkusform som utviklet seg i det alternative teatermiljøet og kombinerte tradisjonelle sirkusinnslag som balanse og akrobatikk med elementer fra andre kunstformer som teater og dans. Uttrykksmulighetene i nysirkus er mangfoldige og byr i likhet med musikken på krevende tekniske utfordringer. (Foto svart/hvitt av Byvard, Andreas Bergmann Steen).

 

 

Sunniva Løvland Byvard kom i kontakt med nysirkus da hun studerte ved AFUK (Academy of untamed creativity) i 2010 i København. I 2016 tok hun en bachelorgrad ved Dans och Cirkushögskolan (DOHC) i Stockholm som profesjonell håndstående balanseartist. Samtidig mottok hun det mest prestisjefylte stipendet som gis til sirkus studenter i Europa; Sophie Hulthén Circus Grant 2016. http://www.sunnivabyvard.com/

 

Åsmund Løvland Solberg spiller gitar og pedal steel gitar. Han jobber som frilansmusiker med base i Oslo og spiller hovedsaklig jazz, folkemusikk og improvisert musikk. Åsmund kommer fra Froland i Aust-Agder og har tatt bachelorgrad ved fakultetet for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder og mastergrad i improvisasjon ved Högskolan för scen och musik i Gøteborg.  Solberg er bandleder i Solberg Amigos som våren 2017 ga ut sitt første album. Til høsten er han igjen aktuell med et nytt album, denne gang med jazzkvartetten Into the Wild.

 

 

Design og utvikling: Innoventi