Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

SHERIFFS OF NOTHINGNESS / konsert 21. May 2016 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Sheriffs of Nothingness er en improvisasjonsduo bestående av to av Norges mest særpregede kunstnere i samtidsmusikken: Kari Rønnekleiv (fiolin) og Ole-Henrik Moe (bratsj). Duoen har holdt på siden 2004, og kan karakteriseres ved at de, mer eller mindre polart, befinner seg mellom frijazz og europeisk kunstmusikk, der fokuset ligger på det klangfargemessige, et forsøk på å lage nye instrumenter i instrumentet.

 

Improvisasjonsteknisk benytter duoen seg ofte av prinsippet om å imitere hverandre nesten likt, for å prøve å frambringe klangmasser, mer enn et kontrasterende, solistisk uttrykk. Likevel finnes det flere tilløp til brudd i klangmassene, men disse kan nok oftest ses på som overganger mellom lydmassene. Kanskje kan man kalle musikkstilen Chase-relay, der spenningen ligger i når og hvordan en av musikerne bryter ut, og hvordan de finner en ny tekstur.

 

Sheriffs of Nothingness ønsker også å kunne være graderte kameleoner, der de tar til seg musikalske elementer fra de forskjellige grupper de samarbeider med. Av slike kan nevnes: Streifenjunko, Håvard og Daniel, SISU, Lars Myrvoll, Martin Taxt, Kjetil Gutvik, Klaus Holm, HGH (Gebardt/Hagfors), Nils Bech og Bendik Giske, Torgny Amdam, ALOG, Torgeir Vassvik, og Alexander Rishaug.

 

Moe og Rønnekleiv vant norske Grammy for beste moderne album i 2007, og i 2011 ble Moe nominert til Nordisk Råds Musikkpris. I høst gav de ut sitt tredje album på SOFA music.

 

Konserten starter kl 14.

 

Kuratorer: LEMUR

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks