Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

SLAGR – konsert 14. October 2017 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Slagr er en kammerfolk-trio som søker langsomheten. Melodier strekkes ut og gjentas fra ulike innfallsvinkler, musikerne spiller hver sine linjer, som møtes innimellom før linjene tar ulik vei. Musikken deres har utgangspunkt i folkemusikkens formspråk, samtidig som all musikk er nykomponert. Trioen utforsker klangen i skjæringspunktet mellom organisk strykelyd, glass og kjølig vibrafon.

 

Slagr er fundamentalt ikke-verbal, ikke-teknologisk, ikke-visuell og ikke-kontekstuell. De mottok Spellemannprisen i åpen klasse for albumet short stories i 2015, og i høst er de plateaktuelle med en rykende fersk utgivelse.

 

Slagr består av Anne Hytta på hardingfele, Amund Sjølie Sveen på vibrafon og glass og Katrine Schiøtt på cello.

 

Trioen Slagr leverer norsk musikk for et internasjonalt publikum. (…) [De har] mer til felles med Brian Eno enn Myllarguten. Nydelig instrumentert, med vibrafonlyden som smyger seg inn mellom cello- og feleklangen, beveger musikken seg i et landskap der det melodiske definerer harmonikken gjennom gjentatte fraser og utstrukket tid. Dette er moderne folkemusikk med eldgamle røtter.

Maja Ratkje, Morgenbladet

 

Anne Hytta fra Sauland i Telemark, bosatt i Oslo, er hardingfelespiller og komponist. I 2006 mottok hun Folkelarm-prisen for beste soloplate med debutplata “dag, kveld, natt”. I tillegg til å være hardingfelesolist lager Hytta musikk for blant andre Slagr, og en rekke andre ensembler og konstellasjoner. I mai 2011 debuterte hun med soloforestillingen Draumsyn med ny musikk for hardingfele og lysdesign sammen med lysdesigner Ingeborg S. Olerud. I 2016 mottok hun Spellemannprisen i åpen klasse for utgivelsen short stories med Slagr.

 

Amund Sjølie Sveen født i Vadsø, bosatt på Svartskog utenfor Oslo, er slagverker og kunstner. Han jobber innenfor et bredt spekter av uttrykk – konserter, teater, performance og installasjon – ofte med musikalske uttrykk som del av en større performativ kontekst. Amund gjester jevnlig festivaler og konsertscener over hele Europa, og har mottatt Statens kunstnerstipend i 2005-06, samt i 2011. Slagr er hans reneste musikalske arena, der han spiller vibrafon og stemte glass, farget av hans bakgrunn fra samtidsmusikk.

 

Katrine Schiøtt er fra Vestnes i Møre og Romsdal, og bosatt i Oslo. Hun er klassisk utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo, hvor hun studerte hos Åge Kvalbein og Geir Tore Larsen. I tillegg til klassisk musikk har hun også lang erfaring innen improvisert musikk, samtidsmusikk, jazz, pop, indie, og mer. Sammen med blant annet prisbelønte Angus og Julia Stone, Moddi og Therese Aune har hun turnert festivaler og konsertscener i Norge, Europa, USA og Australia. Hun spiller også med Mette Henriette, Zerkalo, Platform og Rudjord Ensemble foruten Slagr, og medvirker på en rekke plateinnspillinger til ulike artister.

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks