VILDE&INGA – konsert

20. May 2017 - Bomuldsfabriken

Tanja Orning skulle ha vært neste dame ut i serien PB1898 – nye kunstopplevelser i Bomuldsfabriken Kunsthall, men har dessverre nettopp avlyst sin konsert lørdag 20. mai. I stedet kommer en duo som med stor suksess har spilt på Bomuldsfabriken tidligere. Vi er stolte over å kunne presentere Vilde&Inga som forrige lørdag slapp sin siste plate Silfr. Konserten er i Kunstsamlingen i 2. etasje i rommet med malerier av Leonard Rickhard. Vi viser ingen utstilling i 1. etasje akkurat nå. Vår neste utstilling i Bomuldsfabriken åpner 10. juni, derfor åpner vi dørene for konserten kl 13:45. Konsertstart er kl 14:00. Benytt sjansen til å oppleve en annerledes konsert med to fremragende musikere.

 

 

Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas utgjør duoen Vilde&Inga. Vilde&Inga spiller akustisk, fritt improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass. Ved å stadig søke nye tilnærminger til instrumentene sine har duoen utviklet en rik og variert klangpalett. Med dette som utgangspunkt oppstår musikken langsomt og organisk med en underliggende kompositorisk bevissthet.

 

Vilde&Ingas debutalbum, Makrofauna, som ble utgitt i 2014 på det tyske plateselskapet ECM, høstet gode kritikker. Høsten 2016 mottok Vilde&Inga De Unges Lindemanpris for sitt arbeid med duoen. Sist lørdag kom duoens andre plate, Silfr, ut på plateselskapet SOFA. SOFA har i snart 20 år gitt ut ny eksperimentell musikk. På Silfr presenterer Vilde&Inga låter som er en blanding av komposisjon og improvisasjon.

 

Alnæs og Aas har studert klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til Vilde&Inga spiller de sammen i kammerorkesteret Ensemble Allegria og i trioen Azkadenya med Sidsel Endresen.

 

Vi ønsker velkommen til en spennende og annerledes musikkopplevelse. Gratis inngang!

 

Informasjon: http://vildeinga.com/

 

Konsertserien mottar tilskudd fra Kulturrådet og Fond for utøvende kunstnere.

 

 

Design og utvikling: Innoventi