Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

Velkommen til kunstnersamtale søndag 3.september kl.13 - Bomuldsfabriken Kunsthall

Velkommen til kunstnerpresentasjon på Bomuldsfabriken Kunsthall 3. september kl. 13.00 i konferansesalen i 3.etg.

Presentasjonen vil foregå på Bomuldsfabriken Kunsthall søndag 3. september kl. 13, varighet 45 min. Det vil deretter bli 10 min. pause før det blir mulighet for spørsmål og samtale. I etterkant blir det mulig å se galleriets utstillinger.

Arrangementet er gratis og følger vanlig inngangsbillett.

Kort om kunstneren:

Maleri var Astrid Mørland sitt hovedmedium fra 1975 og fremover mot 2000 tallet. Da begynte hun å arbeide med ulike medier parallelt, som maleri, kjoleinstallasjoner og tegning. Ofte har det handlet om samme tema, kjolen. En type bekledning. En kropps overflate. Nakenhet, ubehag, sårbarhet og beskyttelse. Kjolen har vært en matrise for utskiftbare substanser. Kroppen på samme måte. Fragmentert, oppdelt og med surrealistiske overflater.


Kunstnerens målsetting for hennes kunstneriske virke er å kunne omdanne aktuelle tema i samtiden, som det å verne om de sårbare. Det gjelder alt fra utsatte mennesker til utrydningstruede dyrearter.
Verkene har referanser til den assosiative metoden for surrealisme. Innhold og tema er miljøspørsmål og det globale tapet av arter. Uttrykket synliggjør en hybrid sammensmelting av truede dyr. Mørland sin siste tegning Bien, og biekjolene setter fokuset på biens viktige rolle i økosystemet, der mytologiske landskap og eventyrets magi står i sentrum.

Siste utstillinger i 2023 var temautstillingen Viriditas, det mystiske i kunsten, på Tegnerforbundet Oslo, og på Grindeløda galleri, Pilartunet Knutegarden, Vartdal, og hennes verk var en del av gruppeutstillingen Bomuldsfabriken Kunstsamling. De siste årene har Mørland blant annet vært vist med separatutstilling på Haugar Kunstmuseum, Galleri Galleberg, Arendal Kunstforening og Arteriet, Kristiansand. Astrid Mørland er innkjøpt av Haugar Kunstmuseum, Sørlandets Kunstmuseum, Bomuldsfabriken og Oslo Kommunes Kunstsamling.

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks