Vi holder åpent tirsdag til søndag
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

Cotton Club 1.etg – FLUX av Josefine L. Hersel 11. March - 16. Apr 2023 - Bomuldsfabriken Kunsthall

Hold av datoen 11.mars kl.13! Da blir det åpning og gratis adgang mellom 12-14.

Cotton Club og Bomuldsfabriken er stolte av å presentere Josefine L. Hersel  (f.2005, Arendal/Froland) sin første separatutstilling – FLUX.

Utstillingen viser oljemalerier i store og mindre formater som bærer preg av ettertanke og til tider underliggende mørk humor. Hersel jobber i et surrealistisk formspråk inspirert av personlige erfaringer og refleksjoner. Tittelen FLUX kan vise til hvordan verden aldri står stille, alt og alle er i endring, vi er i FLUX. Utstillingstittelen kan også vise til et skifte mellom ulike psykologiske tilstander. Slik som surrealistene skulle, med hjelp av intellektet, skape en forbindelse mellom drøm og virkelighet, det underbeviste og beviste er disse temaene tilstede i Josefine sine malerier. Dette er gjennomgående for kunstnerens uttrykk og verket (som ble solgt før åpning) Selvportrett bærer med seg tydelig referanse til en av surrealismens mestere, Salvador Dalí (1904-1984) og verk fra 1931; The Persistence of Memory’ (Hukommelsen standhaftighet).  

Josefine L. Hersel har invitert med seg Kamilla Helsør (f.2004, Froland) til å utføre et større veggmaleri utført i olje på lerret – Ubehaget. Slik som i Josefine sine verk blir betrakteren konfrontert med det ubehagelige, men med en klype absurditet og mørk humor. Kamilla og Josefine ble kjent med hverandre via Instagram og gjennom interessen for kunst. Kamilla har nærmest spesialisert seg på portretter og Josefine på kroppsspråk, atmosfære og et psykologisk landskap. Dette er et av flere kommende prosjekter de to unge kunstnerne utfører sammen og de jobber nå mer rettet mot større formater.

Comte de Lautréamont skrev: «vakkert som det uventende møte mellom en symaskin og en paraply på operasjonsbordet[1]». Det er også FLUX.

FLUX står frem til 16.april.


[1] surrealisme – Store norske leksikon (snl.no)

Design: Viktor Hol

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks