Stengt – vi monterer nye utstillinger!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: Stengt

WORKSHOP / FOREDRAG 06. October - 08. Oct 2016 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Gjennom utforskning av en rekke enklere innbindingsmetoder vil deltakerene få en grunnleggende forståelse for bokbindingshåndverket. Vi vil ta for oss både vestlige og japanske innbindingsmetoder. Deltakerene vil også lære om japansk marmorering (suminagashi), en teknikk som oppsto i det tolvte århundre.

 

 

Workshopen ledes av Johan Solberg som er student ved the University of Iowa Center for the Book, USA der han tar en MFA i Book Art. Under studiene fordyper han seg i håndlaget papir, boktrykk og bokbinding. Han har fra tidligere en BA i fotografi fra Edinburgh College og Art, og har studert håndbokbinding ved Leksands Folkhögskola i Sverige i to år. Etter studiene i Sverige har Solberg over flere år bygget opp og drevet et bokbinderi på en nedlagt fabrikk i Halden. Gjennom et lengre arbeidsopphold i Tosa Washi distriktet i Japan i 2014 har han fordypet seg i produksjon av håndlaget japansk papir. I tillegg har han gjort ulike kunstneriske samarbeid innenfor bokbinding i Norge.

 

 

Foredraget gir en kort introduksjon til papirets historie, med fokus på både historisk og samtidig produksjon. Solberg forteller og viser bilder fra sitt opphold som praktikant på Takaoka-Ushi papirmølle, samt fra besøk til andre papirdistrikter i Japan. Gjennom foredraget viser han hvordan papiret lages der, deretter vil deltakerene få mulighet til å observere og berøre et bredt spekter av håndlaget papir som foredragsholder har samlet fra sine reiser i Japan.

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks