Velkommen!
Bomuldsfabriken Kunsthall og Kunstarena gruvene: 12:00 - 16:00

WORKSHOP – gratis workshop på Bomuldsfabriken 30. September - 03. Oct 2019 - Bomuldsfabriken Kunsthall

 

 

 

Gruppe 1: mandag 30. september og tirsdag 1. oktober kl. 9-12

Gruppe 2: mandag 30. september og tirsdag 1. oktober kl. 13-16

Gruppe 3: onsdag 2. oktober og torsdag 3. oktober kl. 9-12

Gruppe 4: onsdag 2. oktober og torsdag 3. oktober kl. 13-16

 

Det er begrenset antall plasser per gruppe, så meld dere på via e-post til:

Janina.scharnick@arendal.kommune.no innen 25. september!

 

«Mitt eget fantastiske dyr!»

 

Jeg heter Signe Line Lundstrøm, og det er jeg som skal ha denne workshopen. Jeg har alltid elsket å lage ting helt fra jeg var barn. Alt fra tegning og maling, nålefiltede dyr, kostymer, drager og all slags figurer i mange materialer for å nevne noe.

 

Det er mange måter man kan lage sin eget dyr eller figur. Det er bare du som bestemmer hvordan det skal se ut – vil du ha et dyr med tre øyne og fem bein er det helt greit! Det eneste er at vi kan ikke lage så veldig store dyr, for det vil vi ikke ha tid til her.

 

Ved hjelp av ting du selv har hjemme kan du lage deg en ugle bygget rundt en gammel plastflaske, eller hva med en kattefamilie basert på yoghurtbegre? Jeg håper du synes dette blir så gøy at du fortsetter å lage dyr hjemme med det du har tilgjengelig der etter workshopen. Du kan komme langt bare med en ballong, avispapir og mel-klister. Men på denne workshopen kan vi ikke lage ting som trenger mye tørking. Når jeg lager noen av mine dyr bruker jeg opp til en uke på å lage det ferdig, men da bruker jeg mye pappmache som bruker lang tid på å tørke.

 

Jeg skal vise deg mange måter du kan lage dyr og figurer på ved hjelp av avispapir, lim, emballasje av ymse slag, papp-mache, hønsenetting, ståltråd, aluminiumsfolie, luft-tørkende leire… Du kan lage et innviklet dyr, eller et dyr som blir fort ferdig, kanskje rekker du flere også? Vi tenker oss at workshopen skal være tre timer hver dag over to dager: Den ene dagen lager du «skjelett» til figuren din, kler på den «kjøtt» av papir, tape, og annet. Så skal det på mange tynne lag med papir, lim og kanskje et ansikt i lufttørkende leire. Kanskje har du lyst til å lage din egen marionette-dukke med bevegelige ledd og hode?

 

Neste dag skal du male og lakke dyret ditt. Synes du det er vanskelig å finne på hva du skal lage og av hva? Vi har masse ting du kan bruke, og vise deg hvordan du kan sette det sammen. Ta gjerne også med deg noe hjemmefra, som en tom plastflaske eller annen emballasje som du kan bygge rundt.

 

Louis Moe tegnet mange fantastiske tegninger for barn – og vi skal se på mange bilder fra hans bøker – kanskje lager du deg den hare som kan bære godteri inspirert av Louis Moe på workshopen?

 

 

 

 

Design: Innoventi | Utvikling:Frameworks