THE FINAL CoUNT DOWN – Erik Pirolt

08. September - 14. Oct 2018 - Bomuldsfabriken

I høstens første utstilling kan det synes som kunsthallen er blitt kapret og omskapt til et eget, magisk univers i regi av den kunstneren Erik Pirolt. Mange fikk nok med seg hans siste store separatutstilling, Svanesangen, som ble vist i Kristiansand Kunsthall i 2014, men ellers er han kanskje mest kjent for sine spektakulære farkoster og mobile bosteder som fort kan lede tankene mot Askeladden og eventyrene.

 

 

I følge Pirolt selv re-aktualiserer han i sine arbeider det surrealistiske som metode gjennom en salig filosofisk miks som ender opp i semiotisk-poetisk opplevelse:

 

I denne mystiske utstillingen inviteres du med på en reise gjennom et mørkt og dystopisk skulpturelt univers. Du følger en «elv» av energi som strømmer gjennom lokalene, frem til det opphøyde inderlige, der du gjennom reisen vil få svaret på det umulige. Mens du står der og blir fylt av en dyp forståelse av hva du er og hvor du egentlig kommer ifra, vil du i neste sekund glippe forståelsen og ordene skal komme til kort når du prøver å gjenfortelle det som åpenbarte seg.

 

Språket som skaper seg selv skal snakke fritt. Du skal inn i ritualet som så intuitivt forstår din rolle som hovedpersonen i en meditativ lengsel etter de svarene du lengtet sånn etter. Ideens vesen skal endelig forstå seg selv nok til å erkjenne ingentinget som mat for illusjonen du er.

 

Erik Pirolt (f. 1977) er utdannet fra kunstakademiene i Trondheim (2003-2006) og Oslo (2006-2008). Utvalgte arbeider: k.y.s. (sammen med Trond Nicholas Perry, 2007), Piro (2008), Flygende utsikt (2011). Pirolt bor og arbeider i Kristiansand.

 

Erik Pirolt

 

 

Design og utvikling: Innoventi